Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Багатим і успішним може стати кожен». Досвід Віталія Дмитрієва


У бібліотеці-філії №4 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ відбулася зустріч учнівської молоді Розсошенської гімназії із Віталієм Дмитрієвим, засновником асоціації KONSORT, автором книги «Історія створення успішного українського бізнесу, або Не бійся відчиняти будь-які двері».
За словами Віталія Юрійовича, він постійно навчається, багато читає. Книгу Ешлі Венса «Ілон Маск. Tesla, SpaceX шлях у майбутнє» називає своєю бізнесовою книгою. «Читаючи біографії відомих американських підприємців на зразок Ілона Маска чи Річарда Бренсона зрозумів, що книги занадто далекі від українських реалій».


«Вони пишуть про свій бізнес, де у них інші гроші, інші ринки, інша політична ситуація. Все по-іншому. І я не бачив і не зустрічав в Україні жодної людини, яка б написала про наш успішний український бізнес. А чому ні, - вирішив я, - і взявся до написання книги».


У книзі Віталій Дмитрієв описує історію розвитку власного бізнесу – від мережі автомийок до великої виробничої компанії. Серед іншого, у книзі викладені learn-технології, які команда KONSORT використовує на підприємстві, і на які, за його словами, витрачав і витрачає величезний ресурс.
Це особиста історія, що буде цікавою і для тих, хто мріє про перші кроки в бізнесі, і для підприємців.


Юнаки та дівчата засипали гостя запитаннями. Старшокласниками було цікаво дізнатися про особисте життя успішного підприємця, про роботу та бізнесові плани асоціації «KONSORT». Як ви формуєте команду? Де ви шукаєте ідеї для змін? Що, на вашу думку, означає успіх у бізнесі?
Найважливішими рисами характеру вважає пунктуальність, чесність, бажання працювати. Багатим і успішним може стати кожен. Треба тільки мріяти й рухатися, працювати для здійснення мрії.


Питання, яке отримало два призи: «Які мали думки, коли дізналися про війну і кризу, що насувається?»
«Було страшно, чесно кажучи. Я пережив уже дві фінансові кризи, тому були погані думки, песимістичні, я будував песимістичні сценарії. Але моє підприємство має запас міцності – ми не працюємо в нуль, у нас є певні показники, нижче яких ми не опускаємося. Життєвий досвід дозволяє нам бути готовими до тяжких місяців та років. Наша компанія може два роки прожити з нульовою рентабельністю – це запас, що його потрібно мати кожному бізнесменові».