Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Благодійні вистави на допомогу захисникам


У Центрі культури та дозвілля відбулися дві благодійні вистави, на яких було зібрано 8 200 гривень на придбання квадрокоптера DJI MAVIC 3 для полтавців у 58 ОМПБР імені Івана Виговського.

Народний театр «На Павленках» представив глядачам прем’єру  вистави за пʼєсою Олени Пчілки «Світова річ», яка була вперше в Україні відтворена на сцені Центру культури та дозвілля. Режисер-постановник Галина Чернявська зауважила: «Пʼєса, написана 140 років тому, і сьогодні є актуальною: попри тотальне зросійщення, на той час все ж виростає покоління українців, які плекатимуть і зберігатимуть українську культуру. У виставі зображена діяльність молодих культурників, їх взаємини з представниками дрібного панства та чиновництва».

Також колектив  «Народного театру імені Якова Орлова», керівник та режисер – Аркадій Кесельман, вже в третє відтворив улюблену глядачами виставу «Наречений мимоволі». Лірична комедія за мотивами п'єси Р. Галина "Ретро" – історія про наміри дітей налагодити життя одинокого голови сімейства, їх благодіяння, вчинені всупереч бажанням батька, призводять до руйнації життєвого устрою чоловіка, але зустріч головного героя з трьома сильними духом жінками – докорінно змінює сюжет.

Різні за змістом, подачею та сюжетом вистави, але об’єднані спільною благодійною метою – наближати нашу ПЕРЕМОГУ! Які захопили глядачів грою акторів та змусили, затамувавши подих, співпереживати  героям та спостерігати за розвитком історій.

«Кожного разу отримую задоволення від вистав цих театрів. Це одночасно і відпочинок, і спонукання замислитися над цінностями життя, і можливість зробити свій внесок у перемогу», - поділилась глядачка Олена.

Театральне мистецтво завжди було  важливою частиною культурної спадщини суспільства, а сьогодні – є важливою складовою підтримки наших захисників.