Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Царівна української пісні


19 квітня у Полтавському літературно-меморіальному музеї В.Г. Короленка у виконанні артистів Полтавського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя – Катерини Єгоричевої, Лідії Кретової, акордеон: Вадим Місько, скрипка: Дмитро Голобородов, ведуча: Людмила Тимофєєва – відбувся театралізований показ художнього нарису, присвяченого 400-й річниці від дня народження Марусі Чурай, за твором Юлії Корженко, членкині Полтавського осередку Національної спілки композиторів України.

          Можна й нині сперечатися, чи історичною постаттю була Маруся, чи ні. Але незаперечним залишається одне – вона стала символом української пісні, яка була і є душею нашого народу. Проста дівчина з Полтави, що стала легендою, лишила після себе багато ліричних пісень, які й досі користуються популярністю в народі.

          Ліричний нарис Юлії Корженко у виконанні ведучої Людмили Тимофєєвої знайомить глядачів з трагічною, почасти легендарною долею Марусі. На вечорі звучали пісні як самої Марусі, так і українські народні.