Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Читання – це весело!


Щороку 2 квітня, в день народження відомого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, світ відзначає Міжнародний день дитячої книги. Тож з цієї нагоди в бібліотеці-філії №3 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ відбулися голосні читання – свято книги, дитинства та магії казки.
Дитяча книга відкриває малятам двері у великий світ, знайомить з невідомими раніше істотами, розкриває таємниці життя, сприяє становленню особистості. Окрім того – це ще й чудові ліки від поганого настрою та нудьги. Тож учнів 1-В класу ЗОШ №37, що завітали цього дня до бібліотеки, об’єднав девіз «Читання – це весело!»


Діти із задоволенням послухали розповідь про відомих українських письменників – Наталю Забілу, Всеволода Нестайка, Івана Андрусяка, Тараса та Мар’яну Прохаськів, і, звісно ж, Сашка Дерманського. Саме жартівливу книгу Дерманського «Вікусині історії» дітлахи обрали для читання. Гумористичні оповідки про маленьких сестричок Лерку та Вікусю дуже розвеселили маленьких відвідувачів бібліотеки.
З величезним задоволенням першокласники взяли участи у вікторині «Хто надіслав СМС?» та відгадали всіх казкових персонажів, що відправили їм повідомлення на «бібліосмартфон».


Кожен, хто завітав до бібліотеки, мав змогу погортати сторінки яскравих журналів та книг. Тож задоволені дітлахи, що дізналися чимало нового та корисного, пообіцяли частенько навідуватися до бібліотеки. Адже читання – це весело!