Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Читання повинне асоціюватися у дітей з приємним дозвіллям


У бібліотеці-філії №4 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ у день нової книги презентували і дітям, і дорослим справжній книжковий скарб – нові дитячі книги, зокрема 22 книги із «Валізки з книжками».

Перш ніж розпочати презентацію книг, говорили з дітьми про їхні улюблені казки і казкових героїв. Коротка розмова на рівних допомогла створити довірливу атмосферу. А слухання цікавих історій мотивує школярів і самим ставати активними співрозмовниками, розвиває фантазію та критичне мислення. Така активність (доведено!) знімає напругу та розважає юних читачів.

Серед новинок – книги уже відомих дітям письменників: Оксана Лущевська, Оксана Мамчич, Сашко Дерманський, Валентина Вздульська, Катя Міхаліцина. Дівчата й хлопці залюбки розповідали про уже відомі й прочитані ними раніше твори. Згадували улюблених героїв, ділилися враженнями щодо історій і персонажів.

Відкриттям дня можна сміливо назвати повість Світлани Ройз «Ключі сили». Дітям сподобалася мандрівка світом емоцій разом з головними героями. «Дядько Мімі – це як тренер, як учитель, - ділилася думками Поліна». Перетворивши читання уривків книги на гру й тренінг водночас, разом вчилися висловлювати свої відчуття, співпереживання, розуміти власні емоції.

Говорили з дітьми про почуття провини й відповідальність, про саморозвиток і самоконтроль. Цікаво й легко розповідає Світлана Ройз про емоції. Доступний текст і барвисті ілюстрації читання книги перетворили на приємність.

Разом вчилися за порадами головного героя приборкувати злість, щоб уникнути агресії. «Звичайно це не легко, але цікаво. – ділився Назар, записуючи книгу додому. - Це ж добре, коли вмієш керувати емоціями».

Декількома порадами ділимося з вами:

Якщо дуже потрібно «випустити пару», можна:

потерти долоні,

стискати і розтискати пальці в кулаках,

підняти руки вгору і опустити, глибоко видихнувши,

порахувати до десяти,

зіжмакати аркуш паперу і пожбурити його у смітник.

Якщо і це не допомогло, розкривайте книгу Світлани Ройз «Ключі сили», гукайте рідних чи друзів: разом з дядьком Мімі знайдете відповіді на всі свої запитання.