Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

День європейських авторів у бібліотеці на Дальніх Яківцях


25 березня, до Дня європейських авторів, у бібліотеці-філії №11 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ презентували перегляд літератури «Знайомтесь: Європейська література». Провела захід завідуюча книгозбірнею Євгенія Данилець.


День європейських авторів уже другий рік поспіль відбувся у 40 країнах-учасницях програми «Креативна Європа», включно з Україною. Він проводиться Європейською комісією з метою підсилення інтересу до читання і дослідження вказаної літератури.


Значну частину перегляду займали сучасні книжки з «Польської полиці». Це —видання, що надійшли до бібліотеки наприкінці минулого року в межах реалізації проєкту, організованого Українським Інститутом Книги та профінансованого Міністерством Культури та Національної спадщини Республіки Польща.


Читачі оцінили їх по достоїнству, і тепер рекомендують іншим.
Серед найбільш читабельних польських видань для дорослих — книга Кароліни Лянцкоронської «Воєнні спогади», для дітей — книжка Юстини Беднарек «Неймовірні пригоди 10 шкарпеток (чотирьох правих і шістьох лівих)».


На перегляді були представлені: італійські автори – Франческа Меландрі, Елена Ферранте та Умберто Еко, французькі – Лоран Гунель, П’єр Леметр, Жан-Кристоф Ґранже, Абдель Селлу, Фредерік Беґбеде, шведські – Ульф Старк, Фредерик Бакман, Стіґ Ларссон, англійські – Джоджо Мойєс, Генрі Марш, Роберт Ґалбрейт (Джоан Роулінг), Ніл Ґейман, Інід Блайтон, Енн Файнн, Вільям Ґолдінґ, а також твори іспанського письменника Карлоса Руїса Сафона, німецького письменника Патріка Зюскінда, австрійської письменниці Кристини Нестлінґер й данського – Міка Вікінга.


Частину необхідної для презентації літератури книгозбірні люб’язно надала бібліотекарка відділу організації та використання єдиного фонду Ірина Петренко.
Користувачі залишилися задоволені переглядом, майже кожен вибрав собі книжку для читання.