Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Етновесна у бібліотеці


Неповторна атмосфера весняного дива та натхнення панувала в Центральній бібліотеці Полтавської МТГ в ході проведення етномозаїки «Хай буде весна!».

Незабутні враження на присутніх справили показ колекції одягу «Дівоча краса» та колекції вбрання в стилі «етно» з елементами вишуканої вишивки полтавської вишивальниці, майстра народної творчості України Віри Забори, у виконанні юних вихованців модельної агенції «Століття краси» (директор – Ольга Агеєва).

Яскравим штрихом заходу стала презентація виставки дівочих головних уборів «Енергія пращурів», яку представила майстриня Віра Чиж. Присутні дізналися багато цікавої інформації як про саму авторку, так і про полтавські чубаті вінки та дівочі начільники, виготовлення яких є одним з напрямків її творчої діяльності.

Продовженням розмови про жіночі головні убори та справжньою родзинкою заходу став воркшоп «Традиційна українська хустка в сучасних модних образах» від Тетяни Борисової, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри професійної освіти, дизайну та безпеки життєдіяльності Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка. Учасники з натхненням створювали власні образи, використовуючи лише хустки та власну фантазію, та охоче продемонстрували їх присутнім. Така творча атмосфера подарувала кожному насолоду моментами творчості та залишила незабутні враження.