Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Герої серед нас»


14 березня у Полтавському літературно-меморіальному музеї з нагоди відзначення Дня Українського добровольця, відбулось відкриття тематичної івентвиставки «Герої серед нас» з метою пошанування людей, які не були військовими, але в критичний для України час без повісток і примусу взяли до рук зброю, щоб захистити країну.


Відзначення цього Дня започатковано Постановою Верховної Ради України від 17 січня 2017 року на вшанування мужності й героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.


Саме цього дня 14 березня 2014 року був сформований перший добровольчий батальйон з-поміж 500 майданівців, які вирушили на тренувальну базу у Нових Петрівцях для захисту України від гібридної війни Росії на Сході України. Навесні того ж року виникла ціла низка добровольчих формувань.
На пошанування героїв-добровольців до музею завітали учні Полтавського багатопрофільного ліцею № 1 імені І. Котляревського випускники якого героїчно боронять Вітчизну від ворожого вторгнення.


Учні згадали загиблих воїнів-добровольців Антона Цедіка з позивним «Еней» та Віталія Грицаєнка з позивним «Гоголь», які віддали життя, боронячи нашу країну, а також пошанували всіх добровольців, які стоять на захисті країни від російської навали, адже готовність добровільно стати на захист рідної землі є вирішальною запорукою нашої перемоги.