Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Канікули — це час для відпочинку, розваг і подорожей


Такою цікавою та пізнавальною мандрівкою у минуле з великою кількістю несподіваних пригод стала для юних користувачів Центральної бібліотеки Полтавської МТГ інтерактивна програма «Як чумаки по сіль їздили», яку підготували працівники Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського.
Учасники заходу пізнавали чумацьку науку й спробувати себе в ролі «славних чумаченьків». Як відомо, «щоб чумаком стать, треба багато знать», тож спочатку діти довідалися про походження назви цього унікального заняття та найвідоміших чумацьких прізвищ, причини його виникнення. Дізналися цікаве про мажу та сіру українську породу волів.
Затим під час практичної частини «зібрали» все необхідне в дорогу, навчилися «керувати» круторогими волами, «запрягли» тварин, обрали метикуватого отамана та й поїхали степовим шляхом із медом та сушкою, зерном і дьогтем. Щасливо доїхавши, юні чумаки «продали» свої товари та й «купили» солі, прикрас, горіхів на гостинчики. Після чого поволі «помандрували» назад до Полтави.
Наприкінці дійства кожен учасник на добру згадку виготовив рибку із солоного тіста.