Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

"Ліхтарниця" поетки Юлії Стиркіної


«У темряві мають горіти хоча б ліхтарі,
а значить, хтось їх мусить засвітити... »,
– Юлія Стиркіна


31 березня 2024 р. в Полтавському літературно-меморіальному музеї Володимира Короленка відбулась презентація поетичної збірки «Ліхтарниця», членкині Національної спілки письменників України, доцентки ПНПУ імені В. Г. Короленка, поетки Юлії Стиркіної До збірки увійшли як вірші, написані до повномасштабної війни, так і поезія, що була написана вже після 24 лютого 2022 року.


Вірші Ю. Стиркіної друкуються у періодичних виданнях, часописах та альманахах. Авторка-переможниця літературних конкурсів і фестивалів «Інтереальність», «Зірка Різдва», літературно-мистецького журналу «Склянка часу» (двічі), «Політ і клич журавля» та інших, лауреатка Премії Полтавської обласної ради імені І. П. Котляревського 2020 року, володарка Гран-прі конкурсу «Поетичне казино». Бере участь у журі поетичних конкурсів, постійна учасниця поетичних читань у Полтаві, Києві, Харкові, Запоріжжі, Дніпрі, її лірикою надихаються музиканти в Україні та за кордоном. Веде поетичну сторінку у Фейсбуці (Julia Styrkina). Видала дві поетичні збірки: «Віршовані невитримані вина» (2018) та «Малявки міської мавки» (2019). «Ліхтарниця» — третя поетична збірка Юлії.


На заході, під час презентації, гості слухали щемливі твори та пісні, написані на вірші поетеси. Переважала тематика війни та любові. Авторка наголосила на тому, що навіть у віршах, написаних до повномасштабного вторгнення, є ноти передчуття лиха.
Зустріч тривала дві години. У перерві, між прослуховуванням поезії та музики, гостей пригощали традиційним трав'яним короленківським чаєм.

Живі та яскраві фотозамальовки - Ігоря Лотиша.