Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Літературна вітальня «Зустріч у книжковому місті»


Щороку 23 квітня відзначається Всесвітній день книги та авторського права. Це свято не тільки письменників та поетів, але й видавців, бібліотекарів, читачів і всіх, хто любить мандрувати сторінками книг.

У літературі на цю дату припадають річниці від днів народження Моріса Дрюона, Галдора Лакснесса, українського письменника Григорія Тютюнника, а також роковини Міґеля де Сервантеса, Вільяма Шекспіра та Інки Ґарсіласо де ла Веґи.

День книги покликаний нагадати про важливість літератури, її незамінності в суспільстві. Адже попри глобальну комп’ютеризацію, книга залишається одним з головних джерел інформації. Тож однією з основних цілей, що покладені на цей день – привернення уваги до культури писемного слова, а також до питань авторського права і захисту інтелектуальної власності.

Про цінність книги, її значення в житті кожної людини говорили з учнями 4-Д класу ЗОШ №37, що завітали до бібліотеки-філії №3 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ на літературну вітальню «Зустріч у книжковому місті». Діти мандрували сторінками історії, пригадавши, як та коли виникла та змінювалася книга, а також поміркували, чи залишилася вона актуальною після того, як в житті кожної людини з’явився Інтернет. Перелічивши плюси читання (розвиток уяви, пам’яті, емоційного інтелекту, набуття нових знань та чимало іншого), всі разом зробили висновок, що книгу неможливо замінити нічим.

Не оминули увагою і питання авторського права та інтелектуальної власності, адже дуже важливо і з етичної, і з правової точки зору поважати працю іншої людини.

Цікавими та пізнавальними були ігри для дітей – розгадування ребусів, казкова вікторина «Хто надіслав повідомлення?» та гра-пазл «Розірвані прислів’я».

Бібліотека – це місце, де ніколи не буває нудно. І наші відвідувачі вкотре впевнилися – навчатися потрібно весело та цікаво!