Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Магія витинанок Наталії Сташкевич


Витинанка — один із видів українського народного декоративного мистецтва, що має глибокі і багаті традиції. Мистецтво витинанки пройшло шлях від звичайної хатньої прикраси до вишуканого шедевру. В цьому переконуються відвідувачі Центральної бібліотеки Полтавської МТГ, милуючись справжнім розмаїттям цього дивовижного паперового мережива авторства полтавки Наталії Сташкевич.

Пані Наталія – знана у Полтаві та поза її межами художник – педагог, член Національної спілки майстрів народного мистецтва і прекрасна майстриня витинанки. Її роботи є в різних музеях та приватних колекціях світу. Зокрема в Німеччині, Польщі, США, Канаді, Ізраїлі, Італії, Естонії, Литві. Фаховий митець, що чудово володіє тонкощами композиції, ритму, символіки та маючи розвинену фантазію, вона створює в техніці витинанки цілі серії полотен, які не залишають байдужими нікого.

В бібліотеці представлено лише частину робіт майстрині, кожна з яких має назву. Справжнє захоплення викликають панно «Народження Всесвіту», паперові рушники – витинанки «Зоряний», «Снігова баба», «Пасхальний», «Сонцеворот», «Обереги».

Зараз користувачі Центральної бібліотеки мають чудову нагоду розглядати і милуватися тонкими роботами знаної майстрині.