Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Мистецька вітальня «Полтавські родоводи. Художник М. В. Підгорний»


Мистецька вітальня «Полтавські родоводи. Художник М. В. Підгорний» продовжує знайомство з життям і творчістю митця.

З нагоди 80-річчя  заслуженого художника України М. В. Підгорного голова Полтавської обласної організації національної спілки фотохудожників С. О. Назаркін ініціював презентацію виставки світлин «Погляд крізь роки», що висвітлює різні грані долі Майстра.

Із музичним привітанням виступила домристка, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Ксенія Шумна, котра виконала ряд творів класичного репертуару.

Заслужений художник України М. В. Підгорний виступив із розповіддю про історію своєї родини, окремих її представників, про те, як історичні злами та суспільні перевороти позначились на їх долях. Інженери, священики, педагоги чесно виконували свої обов’язки перед родиною та батьківщиною.
Розповідь художника супроводжувалась показом слайд-портретів.

Музична замальовка із українських народних мелодій у виконанні Ксенії\ Шумної доповнила розповідь художника.

Гостям заходу було запропоновано перейти до виставкової зали для огляду виставки світлин «Погляд крізь роки». Голова Полтавської обласної організації НСФХУ С.О. Назаркін розповів про її ідею, підготовку, збір матеріалів для експонування. М. В. Підгорний поділився спогадами про певні події, зафіксовані на світлинах, учасником яких він був, про тих, хто лишив слід у його пам’яті.
Розповідь художника викликала зацікавлення та жваве обговорення.