Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Мозаїка дружби


Однією з країн, з якими Україну єднає історія та духовна близькість, є Литва. І це надзвичайно важливо, особливо зараз, під час війни. Не словами єдиними, а й справами Литовська Республіка виступає прикладом для інших країн, є надійним партнером України, а її підтримка – одна із найвідчутніших у боротьбі за нашу свободу, цілісність та ідентичність. Окрім гуманітарної, фінансової та військової допомоги для відстоювання прагнення України до миру, підтримуються і розвиваються культурні зв’язки.

Наші держави мають багато спільного: історичне минуле, спадщина, традиції. Про це говорили учасники мозаїки дружби «Україна – Литва: подих свободи та духовна близькість», що відбулася в Центральній бібліотеці Полтавської МТГ з нагоди відзначення Дня відновлення незалежності Литовської Республіки за ініціативи Полтавської обласної дитячої громадської організації «Століття краси» (керівник – Ольга Агеєва).

Серед учасників зустрічі – юні моделі, які презентуючи традиційну національну культуру, успішно відтворили художні образи та продемонстрували багатство і різноманітність традиційного вбрання Полтавщини, в рамках культурно-мистецького проєкту «Шлях крізь століття». Тож всі разом згадували про щасливі миті поїздки до Литви, ділилися власними враженнями. Так, своїми спогадами поділилися Ангеліна Шинкаренко, мама і донечка – Владислава і Анна Піпенко, учасник молодіжного проєкту «Культурний діалог» В’ячеслав Войтенко разом з мамою.

Цікавою стала і пізнавальна міні-мандрівка у світ народознавчих символів обох країн та знайомство з літерами литовської абетки. З великим піднесенням учасники виконали танцювальну композицію «Байрактар». А на завершення заходу всі з захопленням взяли участь у майстер-класі з виготовлення сувенірів