Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Музичний вечір-хронограф «Шевченкове слово»


9 березня  в Центрі культури та дозвілля відбувся  автентичний та водночас сучасний Музичний вечір-хронограф «Шевченкове слово» до 210-річниці від дня народження Т.Г.Шевченка та в рамках програми формування національно-патріотичної ідентичності «Непереможні».

Виставка картин Назара Божинського, звуки кобзи, ліри та бандури,  фото-зона, на якій лунали вірші Тараса Григоровича – все це створило відповідну атмосферу ще у фойє ЦКД.

Зі сцени лунали: «Заповіт», «Думи», «Садок вишневий»….

Образ Кобзаря та його пророчі думи розкривалися як через класичне, народне, так і сучасне виконання його творів.

Дякуємо акторам за переконливу гру та реалістичність персонажів:  Максиму Нестерову, Віктору Бадібєлову, Валерію Тацькому, Дмитру Образцову, Тарасу Кабаченко, Валерію Касяну, Анатолію Парасочці - за багатогранні образи Тараса Шевченка. Тетяні Сербіній, Ксенії Криворотенко - за образ нареченої Тараса Шевченка. Яну Яресько, Артуру Якименко, Данилу Вологіну, Віталію Чернишенку, Віталію Вирвихвосту, Анатолію Гетьманенку  - за образ військових. Вокалістам - за виконання творів, які додали емоційного різнобарв'я заходу: Світлані  Ольховик, Юлії  Твердохліб, Яніні  Вишегородській, Софії  Сєровій, Марії  Тихоновій, Богдану  Шкуринському,  Заслуженому ансамблю пісні і танцю України «ЛТАВА» ім. В.Міщенка та Михайлу  Джаману. Зразковому ансамблю танцю «ГАРНИЙ НАСТРІЙ» за сучасну хореографічну інтерпретацію твору Т.Г.Шевченка.

«Акторська гра відповідала сценічному образу, кожен персонаж відіграв свою роль з великою емоційною наснагою. Цей захід надає глибокий погляд на новітнє втілення творчості Т.Г Шевченка в українській культурі та продовження життя в серцях патріотичних українців» -  підкреслила директор Центру культури та дозвілля Оксана Михайленко.