Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

На шляху до безбар’єрності


В наш час досить актуальним є питання проблем людей з особливими потребами. Серед установ, що сприяють залученості цих категорій у суспільне життя шляхом створення для них рівноправних умов, - Центральна бібліотека Полтавської МТГ.


Зокрема, віднедавна особи з порушеннями зору можуть реалізувати своє право як на загальне обслуговування, так і на окремі інформаційні послуги. Завдяки гарному технічному оснащенню – тифлокомплексу з програмою екранного доступу JAWS та «читаючої машини», які дають можливість незрячим та слабозорим особам користуватися Інтернетом, працювати з електронними документами і навіть читати книги, газети, журнали, спосіб їхнього життя може відповідати загальноприйнятим стандартам.


В цьому переконуються наші відвідувачі, що мають проблеми з зором, але прагнуть розвиватися та бути в курсі подій. Завдяки впровадженню такої сучасної системи бібліотечного обслуговування, з допомогою бібліотекаря-асистента вони ознайомлюються з принципом роботи наявного обладнання, здобувають певні навички та отримують необхідну інформацію.