Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Насолодилися творчістю Миколи Лисенка


Композитора Миколу Лисенка його сучасники називали «сонцем української музики». Він був дуже талановитою людиною. Вже у п’ять років, мати майбутнього композитора, помітивши здібності хлопця до музики, посадила його за рояль, а в дев’ять він написав свій перший твір – польку.
У період інтенсивної композиторської діяльності Микола Лисенко створив новий жанр – дитячу оперу. Його перу належать твори «Пан Коцький», «Коза-Дереза» та «Зима і Весна».
Невеличкі фрагменти з цих музичних творів виконали діти-учасники вокального гуртка «Яківчанські зірочки» на літературно-музичному святі «Слухаємо Лисенка» у бібліотеці-філії № 11 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ. А одна з учасниць – Аня Піскова, заспівала пісню «Ой, я дівчина полтавка…» із опери Миколи Лисенка «Наталка Полтавка».
Завідувачка книгозбірні Євгенія Данилець розповіла присутнім цікаві факти з біографії композитора, наголосивши, що Микола Лисенко також написав музику до духовного гімну України «Боже великий, єдиний…».
Після «офіційної частини», бібліотекарка Світлана Городинська продемонструвала дітям, як із підручних матеріалів можна зробити музичні інструменти.
Під її керівництвом вони виготовили барабани, брязкальце, гуслі, дудки-свистунці, маракаси. А потім ще й зіграли на них під акомпанемент музичного керівника вокального гуртка Наталії Несеврової.