Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олена Никифоренко читала поезію і заряджала позитивом


Користувачі бібліотеки-філії №7 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ зустрілися з полтавською журналісткою, телеведучою, поетесою, акторкою та художницею Оленою Никифоренко, яка провела майстер-клас «Сила слова – підтримка і позитив».


Пані Олена поділилась своїм досвідом написання віршів, бо аркуш паперу для неї вірний друг, що рятував, рятує і буде рятувати. Вона довіряє паперу свої думки і відчуття, враження і емоції. Коли написане їй подобається, то вона залишає початковий варіант, що в більшості випадків і трапляється.
Минулого року вийшла збірка поезій Олени Никифоренко «Як є…». Окрім написання поезії, пані Олена створює картини. Навіть ілюстрацією для своєї збірки вона обрала свою власну картину «Пурпуровий світ», що, на її думку, найбільш вдало розкриває її внутрішній стан, символізуючи кохання, енергійність.


Позитив і підтримку від слова присутні отримали однозначно, бо пані Олена не просто читає поезію – вона її проживає, використовуючи і демонструючи свою акторську майстерність, адже має досвід і власних моновистав, і участі в драматичних виставах. А ще про написання кожної поезії є своя історія, яку поетеса пам’ятає і ділиться з аудиторією.


Магічне гадання на поезії, розповідь про свої захоплення, приємне спілкування. А наостанок пані Олена не відмовилась від пропозиції експромтом написати поетичні рядки. Наші волонтерки стали героїнями на ходу написаного вірша:
Чудові лагідні жінки
Усміхнені і хтось кудрявий
Плетуть щодня оці сітки
Для переможної Держави