Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Презентація персональної виставки художника Дениса Зозулі "Та станеться світло"


23 квітня ц. р., напередодні дня пам'яті жертв Чорнобильської аварії, - наймасштабнішої в історії людства атомної катастрофи, – у меморіальному комплексі – Садибі І.Котляревського відбулася презентація персональної виставки художника Дениса Зозулі "Та станеться світло" та презентація короткометражного документального фільму "Спадщина" авторства режисера-документаліста Дениса Зозулі, присвяченого творчості Опанаса Сластіона та пролемам збереження культурної спадщини.

         Денис Зозуля є яскравим представником сучасного образотворчого мистецтва, що поєднує новаторство з традиціями національного мистецтва, культури народу, його духовності.

 Художник закінчив Луганський національний університет імені Т. Шевченка. У Полтаві мешкає з 2002 року, проходить військову службу в лавах Збройних Сил України. Брав участь у майже сотні регіональних, всеукраїнських, міжнародних виставках. Були у Дениса у тому числі і персональні виставки.

  Денис працює в техніці офорту, гравюри на металі, переносить зображення з металевої пластини на папір за допомогою верстату. Свої роботи художник представляв в Україні та за кордоном. Здебільшого на його роботах зображені тварини, пейзажі та сюрреалістичні образи,..

 А його документальні фільми були переможцями на всеукраїнських фестивалях документального кіно (у Полтаві на всеукраїнському фестивалі Полтава-док – тричі перше місце, у Житомирі - друге місце на всеукраїнському фестивалі документального кіно "Пілігрим"). Тематика його фільмів - про мистецтво, художників, музеї....

Виставку в меморіальному комплексі – Садибі І. Котляревського можна оглянути протягом двох тижнів.