Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Птахи прилетіли – на крилах весну принесли!»


З давніх-давен приліт перших перелітних птахів сприймався нашими пращурами як велика весняна радість. Поява пернатих знаменувала прихід справжньої весни, слугувала підтвердженням щорічного оновлення землі після довгої холодної зими.


Пташки – наші найменші друзі та невід’ємна часточка природи. Вони прикрашають діброви і сади, тішать нас своїм чарівним співом. Їх весела дзвінка пісня, яскраве забарвлення оживляють природу і звеселяють наші серця, додають нам бадьорості і радості. Про це говорили юні відвідувачі Центральної бібліотеки Полтавської МТГ під час проведення інтерактивного заходу «Птахи прилетіли – на крилах весну принесли!». А ще – дізналися багато цікавого про народні обряди зустрічі весни, познайомилися з птахами Полтавщини та почули їх спів, взяли участь у веселих конкурсах та розвагах.


Родзинкою заходу став майстер-клас із виготовлення пташки з солоного тіста від наукових співробітників Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Олени Халімон та Олесі Васецької.