Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Шахи – гімнастика для розуму»


Колектив Центральної бібліотеки Полтавської МТГ привітав свою активну читачку, постійну тренерку чемпіонатів та турнірів з шахів, які проходять в Центральній бібліотеці в рамках проєкту «Шахи – гімнастика для розуму», Мироненко Наталію Владиславівну з перемогою на ХХ зимових Дефлімпійських іграх, які відбулися в турецькому місті Ерзурум у березні цього року. Вона - єдина представниця від Полтавщини - виборола «срібло» за командне місце в швидкій грі з шахів та «золото» у командних класичних шахах серед жінок.


Пані Наталія – шахістка, гросмейстер України. У 2019 році отримала Орден княгині Ольги 3-го ступеня. Чемпіонка 19-х зимових Дефлімпійських ігор (провінція Сондріо, Італія), переможниця Всесвітньої шахової олімпіади (м.Опатія, Хорватія, 2014) та чемпіонату Європи серед спортсменів з вадами слуху (Баку, 2015), багаторазова переможниця чемпіонатів і Кубків України (від 2000). Виступає за Полтавський регіональний центр «Інваспорт».
На зустрічі зі спортсменами національної дефлімпійської збірної команди України переможців і призерів змагань привітав Президент України Володимир Зеленський та особисто відзначив Наталю Мироненко, вручивши їй орден княгині Ольги II ступеня.