Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Слова, що звучать: відкриття нових горизонтів у бібліотеці


Книга є універсальним джерелом знань, а бібліотека відкритим простором для усіх допитливих. Віднедавна Центральна бібліотека Полтавської МТГ надає послуги з інформаційного обслуговування особам з порушеннями зору. За допомогою новітнього обладнання тут забезпечуються рівні можливості для самореалізації, повноцінного життя, здобуття освіти, долучення до духовного та культурного життя через створення сучасного зручного інформаційного простору на базі бібліотеки.

Саме у Всесвітній день книги та авторського права до книгозбірні завітали вихованці спеціалізованої загальноосвітньої школи №40 для дітей з вадами зору. Для юних відвідувачів бібліотека стала місцем зустрічі між традиційним і майбутнім, де паперові сторінки книг злилися з електронними байтами «читаючої машини».

З допомогою працівника бібліотеки діти ознайомилися з принципом роботи «читаючої машини» та спробували свої можливості під час роботи на спеціально обладнаному комп’ютеризованому робочому місці тифлокомплексу. Обмінявшись враженнями від комп’ютерних можливостей книгозбірні, юні читайлики вирушили на екскурсію відділами бібліотеки, з цікавістю блукали книжковими лабіринтами, розгадували загадки та стали учасниками книжкової вікторини.

Для дітей це був не лише день незабутніх вражень, але й момент сподівання на краще майбутнє, в якому не зважаючи на перешкоди, можна як отримати багато нових знань, так і провести дозвілля.