Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Сторінками дитячих журналів



Друкована періодика в епоху інтернету, гаджетів та інтерактивних додатків може здаватися архаїчною й віджилою. Але це зовсім не так. Бо сучасні періодичні видання, зокрема, для дітей, інтерактивні, актуальні, пізнавальні, дають відчуття причетності до спільноти читачів і формують культуру читання, а ще - сприяють вивченню української мови та культури. Тематична різнобарвність і поліграфічна якість дитячих видань, яскравість та виразність художнього оформлення приваблюють малих читачів та їх батьків.


В тому, що сучасні українські дитячі журнали варті уваги, переконалися юні читайлики Центральної бібліотеки Полтавської МТГ, де для них була організована захоплива екскурсія. Метою цього заходу було не лише показати дітям, як влаштована бібліотека та якими ресурсами вона володіє, але й зблизька познайомити їх з українською літературою та періодикою.


Під час екскурсії маленькі відвідувачі мали змогу досліджувати різні відділи бібліотеки, кожен з яких представляв собою цілий світ знань і розваг. Діти були особливо захоплені дитячим відділом, де їм представили широкий вибір книг, призначених спеціально для їхнього віку.


Окрім знайомства з книжковими фондами, організатори екскурсії приділили особливу увагу українським журналам. Діти мали змогу переглянути різноманітні періодичні видання, «заглянувши» у медіа віконце «Сторінками дитячих журналів». Всі разом з цікавістю гортали яскраві сторінки «Смайлика», «Кулі», «В гостях у казки», «Веселої перерви», «Джмеля» та інших видань, які містять не лише невеликі й гарно ілюстровані тексти, які легко читати та сприймати, а ще й пропонують щось придумати, домалювати, розфарбувати, написати, полічити, відгадати загадку, вивчити скоромовку, розв’язати задачку, порівняти, погратися в настільні ігри, вирізати й склеїти саморобку.


Збагатившись інформацією, з задоволенням потанцювали під веселу руханку.