Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Сучасна українська книга. Наталка Малетич


29 квітня святкує своє 45-річчя українська письменниця, перекладачка, редакторка Наталка Малетич.

Виходом першої власної книжечки «Про Зайчика-Забудька та інші історії» (2009) Наталка Малетич завдячує своїй доньці Вікторії, для якої й була вона написана. Донька – перший слухач і перший критик. Вікторія долучилася також до ілюстрування цієї книжки, бо дуже любить малювати. З-під пера письменниці вийшли дитячі книжки «Привид, який не міг заснути», «Великодня історія», «Іль. Казка про народження», «Щоденник Ельфа», «Леся. Мандрівний клубочок» про Лесю Українку.

Письменниця є лауреатом ІІ премії Всеукраїнського конкурсу за найкращі прозові твори для дітей «Золотий лелека» в 2008 році, переможець конкурсу «Біблійні історії». Наталка Малетич є співавторкою книжок «Різдвяна чудасія», «Весняна книжка», «Дарунок святого Миколая», «Медяник для Миколая», «Кіт Левчик і святий Миколай», «На Великдень», «Чат для дівчат», «Казки під ялинку», «Книжка на сцені». Переклала з польської трилогію про детектива Носика Мар’яна Орлоня, упорядкувала збірки «10 історій для хлопців», «Літні віршики», «Сніговірші для малят», «Казки під ялинку», «Коли сніг пахне мандаринками».

«Писати – неабияке задоволення, воно захоплює і не відпускає, поки історія героя не закінчиться», – ділиться письменниця.

Працівники бібліотеки-філії №10 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ вітають Наталку Малетич з Днем народження, бажають і в подальшому творчого натхнення, нових книжок, вдячних читачів й запрошують на віртуальне бібліознайомство з письменницею.