Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Світ акварелі Костянтина Гуменюка


Важко знайти людину, яка в своєму житті не малювала акварельними фарбами. Вони легко розводяться у воді, ніжно лягають на папері, дозволяють створювати різноманітні відтінки та чіткі графічні лінії. Роботи, виконані в цій техніці, легкі і невимушені, їх можна порівняти з поезією. Так вважає Костянтин Гуменюк, художник і викладач, який поряд з іншими техніками захоплюється і акварельним живописом. Свій творчий доробок він представив в Центральній бібліотеці Полтавської МТГ на персональній виставці під назвою «Світ акварелі». Роботи, представлені на виставці, демонструють майстерність художника у одній з найвитонченіших технік живопису, дивують здатністю віртуозно передавати світло через фарби на папері.


Презентація виставки стала подією, яка привернула увагу як юних шанувальників мистецтва, так і громадськість. Художник розповів про виставку, прокоментував власні роботи, серед яких урбаністичні пейзажі, окремі сюжети з життя, характери людей, краса природи. Кожна робота має свій настрій, наповнена живим світлом та привертає увагу відвідувачів.


Цікаву розповідь - екскурс у світ акварелі, її напрямки та особливості доповнив авторський майстер-клас з акварельного живопису для всіх охочих.