Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Світ, створений з паперу»


9 квітня у виставковій залі Полтавського літературно-меморіального музею І. Котляревського відкрилась виставка викладачів та вихованців кафедри «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво та реставрація» Гадяцького коледжу культури і мистецтв імені І.П. Котляревського «Світ, створений з паперу».


На виставці експоновано один з найцікавіших напрямків декоративно-вжиткового мистецтва – паперопластику, яка має безмежні можливості створення різноманітних сюжетних композицій з найбільш доступного матеріалу – паперу.


Паперопластика – це мистецтво створення художніх виробів з паперу за допомогою різних технік його обробки – складання, склеювання, вирізування, згинання, скручування, гофрування. Цей вид мистецтва передбачає синтез різних видів образотворчого мистецтва – малювання, конструювання, аплікацію, витинанку. Мистецтво роботи з папером дає широкі можливості для розвитку творчих здібностей студентів, зокрема уміння фантазувати, уявляти, розробляти й самим створювати різноманітні мистецькі витвори. Паперопластика нагадує скульптуру на площині, де форма створюється за рахунок об»єму.


На виставці також представлені тематичні, сюжетні, орнаментальні витинанки, що презентують найяскравіші особливості народного декоративного мистецтва. Це як одноколірні, так і поліхромні витинанки, які мають в Україні глибокі традиції.
Вражають мистецтвом створення кілька історичних архітектурних споруд м. Гадяча та Полтави. У кожній з цих робіт яскраво представлено виразність архітектурної споруди, її пропорції, художньо-конструктивні особливості будівель.


Милує око рослинний світ, представлений у різних тематико-сюжетних композиціях.
Народне мистецтво на ментальному рівні глибоко закорінене в душу кожного українця. Кожне нове покоління знаходить в ньому свою формулу краси і досконалості.


Виставка діятиме протягом місяця. Запрошуємо полтавців та гостей міста щодня з 9.00 до 17.00