Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«У просторі творчості»


Виставка творчих робіт викладачів та випускників кафедри образотворчого мистецтва у виставковій залі Полтавської дитячої художньої школи імені Святослава Пашинського.

19 березня 2024 року у виставковій залі Полтавської дитячої художньої школи імені Святослава Пашинського відкрилася виставка творчих робіт викладачів та випускників кафедри образотворчого мистецтва Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка. Цього року цей славетний навчальний заклад відзначає 110-у річницю з Дня заснування. І саме зараз триває тиждень факультету педагогічної і мистецької освіти, з яким Полтавська дитяча художня школа імені Святослава Пашинського тісно співпрацює. У рамках співпраці проводяться спільні заходи різного спрямування – виставки, наукові конференції, укладання навчально-методичних видань, майстер класи, підвищення кваліфікації. Викладачі кафедри є рецензентами майже всіх методичних видань нашої школи. А педагогічні працівники школи залучаються до обговорення освітніх програм кафедри, є членами атестаційних комісій та рецензентами випускників.


Присутні у виставковій залі викладачі університету та школи, випускники, студенти та почесні гості:
Олена Ромас – директорка Департаменту культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради Марина Гриньова - ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, докторка педагогічних наук, професорка, членкиня-кореспондентка Національної академії педагогічних наук України, заслужений працівник освіти України.
Наталія Сулаєва - деканесса факультету педагогічної і мистецької освіти Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, докторка педагогічних наук, професорка, заслужена артистка України
Тетяна Саєнко – завідувачка кафедри образотворчого мистецтва Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, кандидатка педагогічних наук, доцент.

Всі присутні були запрошені в захоплюючу подорож у світ образотворчого мистецтва через призму виставки, що розкриває величність і розмаїття його історії. Кожен із присутніх погодився з думкою про те, що в представленій експозиції виставки історія та сучасність мистецтва переплітаються, а кожен твір – це променистий штрих у картинах нашої колективної культури. Адже всі мали можливість споглядати твори різних видів образотворчого мистецтва – це і живопис, і графіка, і полтавський розпис, насолодитися різноманітністю стилів, технік та концепцій, які втілені в роботах авторів. Від класичних майстрів до сучасних експериментаторів, кожен експонат є виразом великого досвіду та творчої енергії.


Поглиблюючись у світ кожного полотна, присутні відчули відтінки особистості кожного автора, його власні думки, почуття та переживання. Це не лише виставка творів мистецтва, але і спосіб пізнати світ через очі та дотик наших непересічних викладачів та випускників кафедри.
Нехай ця виставка стане втіленням духу та відданості наших педагогів мистецтву, яке вони вкладають у кожен свій твір.