Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Валізка з книжками» та «Пес Патрон» Зоряни Живки


Проєкт «Валізка з книжками», започаткований й успішно втілений Goethe-Institut у 2022 році, трансформувався й змінив географію. 2023 року він був орієнтований на українські бібліотеки й бібліотечні ініціативи. Так «Валізка» з 22 чудовими дитячими книжками приїхала до бібліотеки-філії №4 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ.


Відібрати найкращі сучасні книжки допомогли експертки з дитячої літератури. Серед них добрі друзі нашої книгозбірні, вже улюблені письменниці - Валентина Вздульська, Тетяна Стус, Оксана Лущевська та Катерина Міхаліцина. Вони впевнені, що «видання допоможуть дітям подолати тяжкий період, керувати своїми емоціями та обговорювати те, що їх турбує. Це не тільки книжки про війну, це і видання про навколишній світ, родину, суперсили, друзів і життя, яке триває під час війни».

Справжнім сюрпризом «Валізки» стала довгоочікувана книга Зоряни Живки «Пес Патрон».
Джек-рассел-тер’єр Патрон – талісман чернігівських піротехніків, який разом із ними розміновував деокуповані території. Добре знаний дітьми та дорослими, талісман Державної служби України з надзвичайних ситуацій, володар медалі «За віддану службу» допомагав саперам знешкоджувати ворожі вибухові пристрої.


Книжка Зоряни Живки – своєрідна автобіографія Патрона. Читається легко й діти сприймають історію улюбленця (він сам розповідає про себе), як переклад із собачої мови на людську.


Дитяча письменниця написала чудову історію песика, який став супер відомим, бо він пес-рятувальник! Але до цього були й непорозуміння, і «собачий університет», і навчання.


Юним читачам сподобався веселий і розумний герой книги, а його господар, пан Михайло - справжній професіонал своєї справи.
До того ж, книга пояснює дітям такі складні речі як вибухи, війна, снаряд; застерігає від небезпеки. А ще - безліч цікавинок про собаче життя від самого Патрона!
Та що я розказую, самі подивіться, як нам було весело читати, а моїм маленьким друзям - коментувати! Книга «Пес Патрон. Маленька історія про велику мрію» надихає мріяти, вірити та перемагати!