Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Великодня подорож та майстер-клас з писанкарства


Напередодні великодніх свят працівники бібліотеки-філії №5 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ підготували своїм читачам справжній Великодній подарунок. У книгозбірні уже традиційно проводяться майстер-класи зі створення писанок.
Про Великдень, як одне з найповажніших і найулюбленіших свят християнського люду, про українську писанку, як символ сонця, відродження краси і любові розповіла на етнографічному заході завідувач етнографічним відділом Полтавського краєзнавчого музею Марія Пісцова. Присутні дізнались про писанкарство та його важливість в українській культурі.
Майстер-клас «Напиши свою писанку» провели пані Марія та науковий співробітник виставкового відділу Олена Помінова. Вони з великою радістю та любов’ю поділилися з користувачами вміннями та секретами виготовлення писанки-мальованки.
…І запрацювала фантазія, творчість і велике бажання створити свою писанку.
Цікаво було спостерігати, як старанно працювали учасники дійства. Скільки було захоплення та запалу, коли вони вимальовували безліч цікавих візерунків.
У всіх гостей вийшли неперевершені мальованки. І цей родинний оберіг було займати багато років своє почесне місце на Великодньому столі всієї родини.
Всі задоволені, з гарним настроєм залишали стіни бібліотеки, за чудово й корисно проведений час.