Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

"Вільні читають українською": всеукраїнський проєкт збору книжок


З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, з метою поповнення бібліотечних фондів, створення мобільних бібліотечних куточків, формування книжкових поличок в укриттях Уповноважений із захисту державної мови за підтримки Міністерства освіти і науки України, Всеукраїнського проєкту “Єдині” та студентських мовних омбудсменів започатковує Всеукраїнський проєкт збору книжок "Вільні читають українською!".

“Проєкт має на меті наповнити бібліотеки, бібліотечні куточки та книжкові полиці у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській та Сумській областях українськими книжками. Саме тут найбільше зруйнованих чи знищених прицільними ворожими обстрілами бібліотек, відновити які - в наших силах”, - сказав Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

За словами Уповноваженого, за час повномасштабного вторгнення путінськими найманцями було знищено понад 180 мільйонів українських книжок. “Тож маємо об’єднатися, щоб максимально швидко відновити книжкові фонди. Нація освічених переможе!”, - зазначив він.

У проєкті можуть взяти участь всі охочі, зареєструвавшись тут:  https://bit.ly/3V4e5Qf

Першоджерело