Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Вільні, об’єднані та єдині читають українською!


З чого починається знищення народу? З руйнування його культури. За час повномасштабного вторгнення загарбниками було знищено понад 180 мільйонів українських книжок, зруйновано 220 бібліотек. В соціальних мережах чимало закликів допомогти бібліотекам деокупованих міст і сіл, зібрати для них книжки. Книга стала зброєю. Це інструмент відновлення і людського капіталу. З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка народився Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!».


Проект має на меті наповнити бібліотеки, бібліотечні куточки та книжкові полиці у деокупованих областях українськими книжками. Книги, зібрані в рамках проєкту, поповнять бібліотечні фонди та мобільні бібліотечні куточки, сприятимуть формуванню книжкових поличок в укриттях та гуманітарних штабах у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській та Сумській областях. Долучились до участі в проєкті і ми. Об’єднані спільною метою, небайдужі працівники та читачі бібліотек-філій Центральної бібліотеки Полтавської МТГ зібрали книги на будь-який читацький смак: художня література, казки для дітей, захопливі пригоди для підлітків, поезія, посібники.


Ми – Україна! Українське вільне, нескорене, могутнє слово звучить «від Сяну до Дону»! З Україною в серці! Сподіваємося, зібрані нашими працівниками книги знайдуть своїх вдячних читачів.