Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Волонтерські історії» Людмили Охріменко


Цікавою і пізнавальною подією для справжніх поціновувачів сучасної української прози стала літературна зустріч з Людмилою Охріменко, що відбулася в Центральній бібліотеці Полтавської МТГ.


Пані Людмила - харківська письменниця, починаючи від 2014 року активно займається волонтерською діяльністю, їздить на передову. Власні життєві спостереження та враження стали сюжетами для її творів про війну, які авторка презентувала присутнім. Літературною «родзинкою» стали «Волонтерські історії 2014-2022 рік» – збірка оповідань, яка у 2023 році була удостоєна першої премії Миколи Томенка за найкращу коротку прозу.


Було презентовано й інші книги з творчого доробку письменниці. Зокрема, пані Людмила донесла загалу передісторію написання роману «Оскар», адже цей роман на замовлення українського військовослужбовця, розвідника, що пройшов пекло полону. Сам «Оскар» у 2021 році був визнаний найкращим романом на воєнну тематику за версією Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова - 2021». Надзвичайну історію слухали, затамувавши подих. Авторка презентувала також свої інші твори, зокрема, роман «Пригоди мухи в окропі на окупованій території» та книжкові новинки - «Далека блакитна далечінь», яка складається з повісті і оповідань та книжку для старшого дошкільного і молодшого шкільного віку «Люлечки – дарувальники снів».


Презентація книг пройшла динамічно, «на одному подиху» та зацікавила як дорослу аудиторію, так і шкільну молодь, яка завітала на захід.
По закінченні зустрічі відбувся жвавий діалог між авторкою й аудиторією. Присутні отримали масу позитивних емоцій від спілкування з письменницею та хорошу нагоду придбати улюблені чи досі непрочитані книги.