Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

З піснею і гумором по життю


На ювілейний концерт «З піснею і гумором по життю» зібрав друзів і шанувальників української пісні в бібліотеці-філії №7 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ Іван Іванович Кісенко. Йому виповнилося 85 років.


Його знають як активного учасника художньої самодіяльності, ведучого та вправного виконавця гуморесок. А сьогодні присутні дізналися ще й про його життєвий шлях.


Народився Іван Іванович Кісенко в селі Братешки Решетилівського району. Мати працювала дояркою, батько загинув на війні. Хлопець добре закінчив школу, хоча, щоб здобути середню освіту, йому доводилося пішки долати 15 кілометрів за будь-якої погоди. Мріяв стати учителем, але здобув професію бухгалтера. Після півроку рутинної бухгалтерської праці, Іван Іванович все-таки здійснив свою мрію і поступив на навчання до Полтавського педагогічного інституту та став учителем фізкультури. За словами Івана Івановича, вчителем він був посереднім, але як класний керівник дуже добре справлявся з своїми обов’язками. Багато часу проводив зі своїми вихованцями, разом з ними подорожував.


Саме подорожі є ще одним захопленням в житті Івана Івановича. Він навіть подолав гори Алтаю, Кавказького хребта, Хібіни, мав значок «Турист СРСР», який видавали тому, хто мав дворічний туристський стаж і був не менше як у 2 – 3 походах. Крім того, туристи повинні подати не менше одного звіту про подорож і мати теоретичні та практичні знання з туризму в обсязі спеціальної програми.


Любов до природи, здоровий спосіб життя, справедливість і чесність, доброта і порядність – головні принципи в житті Івана Івановича. Він не звик пасувати перед складнощами, звичка з дитинства фізично працювати збереглася до цього часу і це допомагає йому доглядати свою ділянку землі навіть зараз.


Але ніщо не стоїть на заваді дарувати людям пісню. На початку концертної програми навіть прозвучала пісня «Україно моя» на слова Івана Івановича.
Разом з ювіляром учасниками святкової програми концерту були артисти театру народної пісні «Берегиня» та ансамблю «Подоляночка» під керівництвом Анатолія Топтуна. Він акомпанував і «Берегині», бо вони нині без керівника. Їхній керівник Сергій Асауленко взяв до рук зброю і приєднався до лав захисників України.


До речі, привітати Івана Івановича з ювілеєм приїхав з передової зі Сходу в короткотермінову відпустку його син Володимир.
Зичимо Івану Івановичу мати міцне здоров’я, впевнено йти своєю життєвою дорогою, цінувати кожну хвилину і не полишати своїх захоплень, будувати плани і втілювати їх в житті.